hits

NAVER/BLOGGING ER DET LOV??

Det er sikkert mange som spør seg selv, kan jeg egentlig blogge om jeg er under NAV! Må jeg si ifra, å eventuelt når må jeg gjøre det? Det er veldig vanskelig å finne ut av ting, men jeg er ei jente som sjekker ut det meste . Å jeg kan love dere en ting, de ansatte i NAV er ikke bra på å kunne de norske lover, men de er veldig flinke til å henvise til boken ! Her om dagen fikk jeg en tlf fra en god venn av meg å han vet jo at jeg blogger , han ville bare ringe meg ang bloggen min, å en hendelse datteren til en venninne av han nettopp har opplevd , det skal være sagt at nå vet ikke vi om hun er noen stor blogger, eller hvem hun er, men hun ble visstnok tatt, å fikk 190 000 i "bot " så de var rimelig fortvila, forståelig nok. Jeg har tenkt på det tidligere om jeg skal oppgi det, å fortelle det til NAV, men etter jeg fikk høre denne episoden så tok jeg det opp i et møte jeg var på hos NAV forrige Torsdag, det var to saksbehandlere til stede, å begge sa at blogging trenger man ikke si noe om, for det går under hobby, så det var bare å blogge i vei :) å sånn for sikkerhets skyld så tok jeg opptak av hele møte, så det kan jeg slå i bordet med sånn i tilfelle de skulle ombestemme seg :) Så nå blogger jeg med god samvittighet :) Men det er veldig viktig å sjekke opp alt med NAV om ting man er usikker på, å alltid ta opptak, for jeg kan love dere at har dere ikke noe bevis på at ting har blitt sagt eller gjort, å de finner ut at de har tatt feil, så kan du banne på at de sier at de aldri har sagt det!! Sånn nå håper jeg at har fått oppklart noe sikkert mange bloggere har tenkt på :) #blogg #blogging #NAV #loven #lov #opptak #blogglisten #bloggshout #side2 #hobby

14 kommentarer

frknathalie

29.01.2016 kl.20:57

Det har sikkert noe med om du tjener penger på det eller ikke. Kansje Hu tjente for mye på det , slik at det ble en jobb. Men er jo kjempe gøy da=) at du fikk lov, smart å ta opptak =) typisk at de ombestemmer seg =P

Mormormodell!

30.01.2016 kl.00:03

frknathalie: ja greit å sjekke, å helt klart viktig å ta opptak :)

maikenmadelen

29.01.2016 kl.21:48

Viktig å sjekke opp slike ting, gjør man ikke det kan man være skikkelig uheldig å få det i retur, ca 10 ganger verre :-/

Mormormodell!

30.01.2016 kl.00:04

maikenmadelen: ja de tar deg der de har mulighet, så jeg håper alle som er under NAV på en eller annen måte sjekker ut :)

Emelie Karlsson

30.01.2016 kl.00:23

Selvsagt er det lov å blogge hvis man går på nav, så lenge du ikke har bloggen som en jobb. Tviler på at hun damen fikk bot av å ha en vanlig blogg, hun må ha tjent penger på bloggen sin.

Mormormodell!

30.01.2016 kl.01:08

Emelie Karlsson: ja det tror jo jeg å, men jeg nevnte det ang hun jente, men NAV folkene sa at det var merkelig, for de ser på det som en hobby, å det er lov å tjene penger om man har AAP, men det skal være sagt, at jeg vet ikke hvordan stønad den jenta har :)

silje

30.01.2016 kl.01:07

Hei.

Kjempe bra at du sjekker ut med nav om det med blogg.

Jeg selv går under nav, jeg fikk saksbehandler om å sjekke ut for meg. Jeg fikk beskjed om at jeg bare kunne blogge. Men det jeg må huske er at om jeg i såfall tjener 2000 kr på bloggen 1 mnd så vil jeg bli trukket 2000 kr av det jeg får av nav. Om jeg tjener over 5000 så får jeg bare utbetalt det jeg mangler av nav. jeg får opprinlig 8000 av nav og om jeg hadde tjent 5000 på bloggen hadde jeg bare fått 3000 av nav. For nav tar det som lønnet arbeid om du tjener mere enn 5000. Veldig kjedelig men sånn er det. Ma må bare huske å si ifra til nav om man begynner å tjene store summer som dem kaller det. Hvis ikke kan man til slutt skylle nav store summer.

Mormormodell!

30.01.2016 kl.01:12

silje: ja men da har du kanskje sosialstønad?? Jeg har AAP. å jeg kan føre timer å ha mange forskjellige jobber, for det har kommet et ny lov om at man kan jobbe hos forskjellige mennesker privat , å tjene 6000kr på hvert sted. den kom i Jan 2014 :) men som sagt jeg har det på opptak at blogg går under hobby å jeg trengte ikke oppgi noe, men selvfølgelig hadde man hvert en av de heldige å tjent gode penger, da hadde jeg gladelig sagt ifra :)

Silje

30.01.2016 kl.01:42

Nei jeg har ikke sosial stønad :) Jeg går kvalifikasjonsprogrammet :). Jeg får lønn fra kommunen for å være i praksis :) Jeg går programmet for å kunne komme ut i fast jobb. Kan se kan hende det har blitt noe nytt der å uten at jeg vet det. Jeg har i mai gått programmet i 1 år og man har krav på det i maks 2 år. Så jeg kan prøve å se. Vet du noe om hvor jeg får sett på lover å sånt som sier noe om det?

Mormormodell!

30.01.2016 kl.01:49

Silje: ang det med jobb, det mener jeg er paragraf 35 i arbeidsloven, men jeg dobbeltsjekke i morgen :) ja det med kvalifikasjonsprogram vet ikke jeg noe om. Men så lenge du sender mld kort, å fører timer, så kan du ihvertfall jobbe der du ser jeg har skrevet. Jeg vet det for jeg har vært i retten, det var en gammel mann som skulle prøve å ta meg fordi jeg prøver å jobbe innimellom , men gudskjelov så hadde jeg dialog med NAV ang det å, så de kunne bekrefte at jeg ikke gjorde noe galt, så det lønner seg å sjekke opp, være ærlig, å ha det på opptak :) men for å finne ut av lover og regler så må man nesten lese lovboka selv :) tror jeg skal skrive noen innlegg om hva man har lov til å ikke når det gjelder NAV, for jeg ser der er mange som er usikre :)

Nina

30.01.2016 kl.07:00

Hei :) her tar du dessverre feil m hensyn til nav. Du kan kun tjenene 21 tusen skattefritt om du går på AAP. Du kan ikke jobbe for private personer å tjene 6000 kr for hver person du jobber for. Da kunne jo alle like gjerne jobbet svart da:) stol på ei som har vært i rettssaker mot nav og tapt. Jeg tjente 32 tusen da jeg maler bilder på fritiden. Da dette kom nav for øret trakk de meg i alle trygdeytelser. Og med rettsak etc som jeg tapte så har jeg mistet alt. Hjelper ikke om du har på opptak. Dessverre hadde det jeg også. Jeg ble dømt til fengsel i 2015 for at jeg tjente 9 tusen over Max beløpet. Så nå venter jeg på soning. Litt av ett land vi lever i :( jeg er ærligheten selv så om man er uvitende eller " dum" som jeg var som stolte på en saksbehandler hjelper ikke dette i retten. Så ikke motta gaver eller lønn til en verdi over 21 tusen er mitt råd. Klem fra Nina :)

Mormormodell!

30.01.2016 kl.15:12

Nina: søk opp lov om å jobbe for 6000 Kr PR person på Google , der kommer det opp, men på NAV så MÅ man føre timer. Å det gjør jeg, så jeg vant saken mi :) Men det virker som folk får forskjellige beskjeder !

Nina

31.01.2016 kl.01:00

Hjelper ikke å Google det, kjære deg, som sagt vært i stor rettsak, ang dette, så Google , nav, advokater ingen kan hjelpe meg, jeg hadde også opptak, det hjalp fint lite i retten. Virker som om lovverket er til for å mistolkes, så ifølge domstolene er jeg nå kriminell etter å ha gjort alt etter boken.. Men man lærer så lenge man lever. Klem fra meg :) hver bare ytterst forsiktige og ikke hør på alle rådene dere for fra nav , det var bare det jeg ville informere om :)

Mormormodell!

31.01.2016 kl.12:52

Nina: tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Mormormodell!

Mormormodell!

46, Oslo

Jeg er en mamma/mormor som vil skrive om moter, skjønnhet, det å være modell, barn og barnebarn, å selvfølgelig om alt som måtte dukke opp !!! Følg med for det vil være en del konkurranser og kampanjer, for et hudpleieprodukt som jeg virkelig elsker. Fillerina!!!

Kategorier

Arkiv